Arkitekturen er et besøg værd i sig selv!

Beliggenhed

Byhusene er beliggende på Godsbanearealet, der er er en del af Aarhus kulturelle liv kaldet Aarhus K. På de Gamle Godsbanearealer mellem Sonnesgade og Carl Blochs Gade vokser Aarhus’ nye bydel frem, som et kreativt knudepunkt midt i byen. På godsbanearealerne er det moderne teater, Teater Katapult, eller du kan lægge vejen forbi Godsbanen, hvor du finder værksteder, grupperum, udstillingsrum, mødelokaler og store udendørs fællesfaciliteter. Det kreative miljø forstærkes fra sommeren 2021, hvor den nye arkitektskole tages i brug med 600 studerende.

Aarhus K er en bydel, hvor kultur og kreativitet blomstrer. Her mødes gamle godsbanebygninger og skurvogne med innovative iværksættersjæle. Det kommende godsbaneareal bliver en kreativ smeltedigel flankeret af grønne områder, boliger, butikker, store og små erhvervsvirksomheder og uddannelsesinstitutioner.

1.500 kvm. kulturelt kraftcenter

På Godsbanen kan du opleve udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter, markeder og du kan nyde en god middag eller en kop kaffe i restauranten. Du kan også arbejde i værkstederne og projektlokalerne, deltage i et af de mere end 400 årlige arrangementer eller måske gå en tur på taget.

Godsbanegården, der blev tegnet af DSB’s chefarkitekt Heinrich Wenck i 1920, lå engang i udkanten af Aarhus som en katalysator for byens udvikling, som et af landets vigtigste trafikale knudepunkter. Sporene til banegården førte man langs Aarhus Å. På den måde blev baneterrænet knyttet sammen med det lange grønne stræk ud i landskabet, der forbinder byen med istidslandskabet i Ådalen – et naturfredet område med småskove, engarealer og moseområder.